Tottenham Hotspur wordt tegenstander van Ajax

Champions League Tottenham Hotspur wordt de tegenstander van Ajax in de halve finales van de Champions League. Liverpool staat voor het tweede opeenvolgende jaar in de halve finale.

Tottenham Hotspur wordt de tegenstander van Ajax in de halve finales van de Champions League.
Tottenham Hotspur wordt de tegenstander van Ajax in de halve finales van de Champions League. Foto Jason Cairnduff/Reuters

In een enerverende wedstrijd tegen Manchester City verloor Tottenham Hotspur woensdagavond met 4-3, maar door de uitslag van de eerste kwartfinale (1-0) bereiken ze toch de volgende ronde. Het scoreverloop in het Etihad Stadium was hoog. Al na 21 minuten waren er vijf doelpunten gevallen (3-2).

Tot ver in de blessuretijd bleef het spannend. In de 93ste minuut nog werd een City-doelpunt afgekeurd. Het stadion was al aan het juichen toen met behulp van de VAR bleek dat Sergio Agüero buitenspel stond. De eerste halve finale van Ajax tegen Tottenham Hotspur is over twee weken in Londen, op dinsdag 30 april. De return is woensdag 8 mei.

Met vijf doelpunten in de eerste 21 minuten is een record in de Champions League gebroken, aldus persbureau ANP. Nooit eerder werd zo snel zo vaak gescoord. Het oude record stond op naam van Borussia Dortmund - Legia Warschau, vijf goals na 24 minuten in november 2016. Dat duel eindigde in 8-4.

Liverpool door

Liverpool staat voor het tweede opeenvolgende jaar in de halve finale van de Champions League. De in eigen huis opgebouwde voorsprong (2-0) kwam in Portugal bij Porto niet meer in gevaar. De formatie van de Duitse trainer Jürgen Klopp won vrij eenvoudig met 4-1.

In de eerste helft opende Sadio Mané de score voor de Engelsen. Porto wist dat het vervolgens tenminste vier doelpunten moest maken. Na de hervatting maakte Mohamed Salah er 2-0 van. De 2-1 kwam op naam van Eder Militao. Roberto Firmino zorgde voor de 3-1, Virgil van Dijk voor de 4-1. Georginio Wijnaldum deed net als Van Dijk mee met Liverpool. Danny Makkelie was de scheidsrechter.

Liverpool treft in de volgende ronde Barcelona.

Correctie (18 april): In een eerdere versie van dit artikel stond dat de return op 7 mei wordt gespeeld. Dat is aangepast: de wedstrijd is op 8 mei.