Republikeinen

Oud-gouverneur Massachusetts Bill Weld (73) eerste uitdager van Trump bij voorverkiezingen

Foto CJ Gunther

Bill Weld, oud-gouverneur van Massachusetts, heeft zich officieel kandidaat gesteld bij de Republikeinen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Hij is de eerste kandidaat die de strijd aanbindt met zittend president Trump. De 73-jarige Weld, een progressieve Republikein, was van 1991 tot 1997 gouverneur. Hij was bij de vorige verkiezingen kandidaat-vicepresident van de libertaire kandidaat-president Johnson. „Als we nog zes jaar krijgen van wat we de afgelopen twee jaar van het Witte Huis hebben gezien, zou dat een politieke tragedie zijn”, lichtte Weld toe. „Ik zou me schamen als ik nu niet mijn hand zou opsteken en me kandidaat zou stellen.” Eerder omschreef Weld Trump als „de bullebak van het schoolplein”. (AP)