Gezochte vrouw in Colorado met obsessie voor ‘school shootings’ dood gevonden

De vrouw is gestorven aan schotwonden die ze bij zichzelf had toegebracht. Ze zou geobsedeerd zijn geweest door de schietpartij op Columbine High School, bijna twintig jaar geleden.

De directeur van Columbine High School en een agent.
De directeur van Columbine High School en een agent. Foto David Zulabowski/AP

De achttienjarige vrouw naar wie in de Amerikaanse staat Colorado sinds dinsdag met man en macht gezocht werd, is dood gevonden. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Een lokale sheriff zegt tegen persbureau AP dat zij is gestorven aan „bij zichzelf toegebrachte schotwonden”.

De politie zocht haar uit vrees voor een school shooting. De vrouw, Sol Pais, zou geobsedeerd zijn geweest door de schietpartij op de Columbine High School in Denver. Hierbij kwamen op 20 april 1999, bijna twintig jaar geleden, dertien mensen om. Ze vloog volgens de FBI maandag vanaf Miami naar Denver en kocht meteen na aankomst een wapen en munitie. Eerder deed ze al „verontrustende uitlatingen” over de schietpartij op Columbine High School en de daders hiervan.

Dit alles samen deed de autoriteiten vermoeden dat zij kwaad in de zin had. Ze startten daarop een „massale klopjacht”. Omdat de FBI ervan overtuigd was dat ze een „serieuze bedreiging” vormde, sloten meer dan twintig scholen in Colorado uit voorzorg hun deuren.

Lees ook: Hoe Columbine de berichtgeving over alle schietpartijen op scholen vormde

Het is dit weekend precies twintig jaar geleden dat twee tieners twaalf medeleerlingen en een docent doodschoten op Columbine High School. Hierna pleegden zij zelfmoord.

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon 0900-0113 of 113.nl