Recensie

Recensie Muziek

Khalid blijkt schaap in wolfskleren

Jammer dat niemand hem heeft gewaarschuwd: Khalid, je bent 21, waarom zou je klinken als een treurende oude man? Je bent ook nog de op een na meestgestreamde artiest van dit moment. Werden al die fans niet juist verleid door de zweem van rebelse onaangepastheid in je eerdere liedjes?

Dat is niet gebeurd, en nu zitten we met de grote teleurstelling dat de dwarse opvolger van John Legend, een schaap in wolfskleren is. Khalid werd op zijn achttiende bekend als spreekbuis van jong Amerika, toen zijn luie soulstem nog werd begeleid door kekke elektronica. Op het nieuwe Free Spirit verdwijnt de luie stem onder een donzen dekbed van klanken. De liedjes kregen bovendien allemaal hetzelfde trage tempo, en dezelfde monotone soort melodie. Khalid heeft een aangename mompelstem, maar die houdt temidden van die eenvormigheid geen stand.

Live: 1/10 Ziggo Dome, Amsterdam.