Hudson’s Bay-dochter Saks Off 5th sluit Nederlandse filialen

Saks Off 5th wil „een nieuwe weg” inslaan. Vorige week werd bekend dat het in Nederland bijzonder slecht gaat met Hudson’s Bay.

De vestiging van Saks Off 5th in Rotterdam.
De vestiging van Saks Off 5th in Rotterdam. Foto Robin Utrecht/ANP

Hudson’s Bay-dochter Saks Off 5th verdwijnt na twee jaar weer uit Nederland. De filialen van de discountformule in Amsterdam en Rotterdam sluiten eind juni de deuren. Ook de zes winkels in Duitsland verdwijnen. Het was al bekend dat het slecht gaat met Hudson’s Bay in Nederland.

De sluitingen kondigde Saks Off 5th zondag (Duitsland) en dinsdag (Nederland) aan op Instagram en Facebook. De keten zegt „een nieuwe weg” in te slaan. Saks Off 5th is in Nederland en Duitsland al begonnen met een opheffingsuitverkoop.

De eerste vestiging van Saks Off 5th in Nederland opende in 2017 in Rotterdam. Twee maanden later volgde een winkel in de Amsterdamse Kalverstraat. Het verkocht bekende merken tegen een lage prijs.

Slechte resultaten

Vorige week berichtten Duitse media dat het bijzonder slecht gaat met de vijftien Hudson’s Bay-filialen in Nederland. Moederbedrijf Karstadt-Kaufhof zou overwegen de filialen te sluiten.

Tot vorig jaar waren de Europese winkels van Hudson’s Bay van het Canadese moederbedrijf. Dat heeft de Europese tak toen laten fuseren met de Duitse warenhuisketen Karstadt. Hudson’s Bay is nu nog voor 49 procent eigenaar van het fusiebedrijf. De rest is in handen van de Oostenrijkse investeerder Signa, eigenaar van Karstadt.

Lees ook: ‘Sluiting dreigt voor Hudson’s Bay in Nederland’