Groeiverwachting

Videodienst Netflix verwacht fikse daling in nieuwe abonnees

Nooit eerder heeft videodienst Netflix zoveel nieuwe abonnees mogen bijschrijven als in de eerste drie maanden van dit jaar. Van januari tot maart 2019 kwamen er 9,6 miljoen klanten bij, bleek woensdag. De vooruitzichten van het bedrijf stellen echter teleur. Voor het tweede kwartaal verwacht het nog maar een groei van 5 miljoen klanten. Dat zijn er 900.000 minder dan in dezelfde periode in 2018, en bovendien minder dan analisten hadden voorspeld. Een verklaring voor de relatief teleurstellende groeiverwachting voor het tweede kwartaal gaf Netflix niet. Het bedrijf voerde in de Verenigde Staten onlangs een aanzienlijke prijsverhoging door (van 11 naar 13 dollar per maand). Toch meent Netflix dat die verhoging op de lange termijn weinig effect zal hebben op de aanwas van nieuwe abonnees. (NRC)