Europees Parlement

Pulsvisserij per juli 2021 definitief verboden in Europese Unie

Het totaalverbod op de pulsvisserij per 1 juli 2021 is definitief. Een ultieme poging van Nederlandse parlementariërs om een Europees verbod op het vissen met stroomstootjes voor de Nederlandse pulsvissers tegen te houden is in het Europees Parlement gestrand. Het parlement stemde met 571 voor, 60 tegen en 20 onthoudingen voor een groot pakket maatregelen in de visserij waarvan het pulsverbod onderdeel is. De branchevereniging voor kottervissers spreekt in een reactie van een „enorme klap” voor Nederlandse vissers. Volgens de Nederlandse vissers, die bovengemiddeld zwaar ingezet hebben op pulsvissen, is de beslissing genomen op foutieve gronden. ChristenUnie, CDA en VVD wilden als laatste reddingspoging het pulsvissen in de hele EU vrijgeven. Daar ging het parlement niet in mee. (ANP)