Verkiezingen

Denk definitief in Provinciale Staten Flevoland na hertelling

Denk krijgt na het opnieuw tellen van de stemmen van de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart definitief een Statenzetel in Flevoland. Het CDA blijft op drie zetels steken, zo is dinsdagochtend duidelijk geworden. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat de christen-democraten vier zetels zouden krijgen. Toen enkele dagen na de verkiezingen de stemmen definitief geteld waren, ging de zetel met een miniem verschil naar Denk, waarop het CDA met succes om een hertelling vroeg. Alle ruim 160.000 stembiljetten in de provincie zijn nu opnieuw geteld. De hertelling bevestigt de eerste einduitslag van de Provinciale Statenverkiezingen. Forum voor Democratie werd in Flevoland de grootste partij. De nieuwe Statenleden worden woensdag geïnstalleerd. Op 27 mei stemmen ze mee voor de Eerste Kamer. (NRC)