Thuiskok

Auberginesalade

Ook Kopenhagen ontsnapt natuurlijk niet aan de (zeer welkome) invloed van de multiculturele samenleving. Deze salade met granaatappel ademt de Méditerrannée uit. Hahnemann schrijft in het boek dat ze veel op heeft gestoken van de Palestijnse vrienden van haar ouders.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de aubergines in de lengte, snijd ze in lange schijven en vervolgens in stukken van vijf centimeter. Schep ze in een kom om met de olijfolie en wat zout en peper. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 minuten. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen. Halveer, terwijl de aubergine afkoelt, de granaatappel en haal de pitjes eruit. Snijd de Spaanse peper fijn. Klop in een kleine kom het citroensap met de olijfolie tot een vinaigrette. Schep in een schaal de aubergine om met de feta, granaatappel, Spaanse peper en munt. Sprenkel de vinaigrette over de salade, strooi er zout en peper over en serveer hem direct.