In beeld

Pulitzer Prize Breaking News Photography

Fotografen van persbureau Reuters hebben de internationale Pulitzerprijs in de categorie ‘Breaking News Photography’ gewonnen, zo werd maandagavond bij de jaarlijkse uitreiking van deze belangrijke journalistieke prijs in New York bekend. De fotografen ontvingen lof voor hun visuele reportage over migranten die van Midden- en Zuid-Amerika naar de Verenigde Staten reizen. „De beelden tonen de urgentie, de wanhoop en het verdriet van de migranten”, aldus de jury.
Een haan loopt langs het lijk van een lid van Barrio-18, een gevaarlijke bende uit Midden-Amerika, in San Pedro Sula, Honduras. 28 september 2018.
Foto Goran Tomasevic / Reuters
Een meisje reist met een karavaan van duizenden migranten van Midden-Amerika naar de Verenigde Staten. Ze houdt haar bezittingen stevig vast als ze op 24 oktober 2018 bij zonsopgang in het zuiden van Mexico op weg is van Huixtla naar Mapastepec.
Foto Adrees Latif / Reuters
Een Hondurese migrant beschermt zijn kind nadat medemigranten, onderdeel van een karavaan die de VS probeerden te bereiken, een controlepost hebben bestormd bij de grens tussen Guatemala en Mexico, in Ciudad Hidalgo op 19 oktober 2018.
Foto Ueslei Marcelino/ Reuters
De migrantenkaravaan uit Midden-Amerika op weg naar Tapachula vanuit Ciudad Hidalgo, na het oversteken van de grens van Guatemala naar Mexico, op 21 oktober 2018.
Foto Adrees Latif / Reuters
Een jongen in de migrantenkaravaan huilt vanwege overmatige hitte en vochtigheid als migranten asiel zoeken bij de controlepost op de grens tussen Guatemala en Meixco, in Ciudad Hidalgo, Mexico, op 20 oktober 2018.
Foto Edgard Garrido / Reuters
Luis Acosta helpt de 5-jarige Angel Jesus, beiden uit Honduras, bij het oversteken van de Suchiate, de grensrivier tussen Guatemala en Mexico, nabij de Mexicaanse plaats Tapachula op 29 oktober 2018. Een tweede migrantenkaravaan op weg naar de VS waadde door de Suchiate naar Mexico nadat ze op de grensbrug in botsing waren gekomen met de Mexicaanse politie. Tientallen mensen raakten gewond en één werd gedood door een rubberen kogel.
Foto Adrees Latif / Reuters
Een Amerikaanse marinier versterkt het prikkeldraad langs de grensovergang San Ysidro Port of Entry bij het Mexicaanse Tijuana, 20 november 2018.
Foto Adrees Latif / Reuters
Maria Meza, een 40-jarige migrante uit Honduras, vlucht met haar vijf jaar oude tweeling Saira Mejia Meza (links) en Cheili Mejia Meza (rechts) voor traangas, aan de grensmuur tussen de VS en Mexico bij Tijuana, op 25 november 2018.
Foto Kim Kyung-hoon / Reuters
Migranten keren terug naar Mexico als Amerikaanse douanebeambten en grenswachten traangas inzetten. De migranten probeerden illegaal de grensmuur over te steken bij Tijuana, Mexico, op 25 november 2018.
Foto Adrees Latif / Reuters
Een man trekt voorzichtig een rubberboot met Midden-Amerikaanse migrantengezinnen bij het illegaal oversteken van de Rio Grande vanuit Mexico naar de Verenigde Staten, 5 oktober 2018.
Foto Adrees Latif / Reuters
Een migrant uit Honduras probeert de Verenigde Staten te bereiken. Hij houdt een jong meisje vast terwijl anderen illegaal over de grensmuur springen vanuit Tijuana, Mexico, 2 december 2018.
Foto Alkis Konstantinidis / Reuters
Mateo (2 jaar) uit Honduras, wordt door zijn moeder Juana Maria door dicht struikgewas geleid in Fronton, Texas, nadat meer dan twintig gezinnen vanuit Mexico illegaal de Rio Grande zijn overgestoken naar de VS, in oktober 2018.
Foto Adrees Latif / Reuters
Migrantenkinderen worden door personeel tussen de tenten van een detentiecentrum door geleid aan de Mexicaanse grens in Tornillo, Texas op 18 juni 2018.
Foto Mike Blake / Reuters
Een negen jaar oud meisje uit Guatemala zit achter in een Amerikaanse grenspatrouillewagen nadat ze op 14 juni 2018 is gearresteerd voor het illegaal oversteken van de Amerikaans-Mexicaanse grens.
Foto Adrees Latif / Reuters
De Amerikaanse grenswacht Marcelino Medina zoekt naar andere migranten nadat hij een vrouw en man heeft aangehouden voor het illegaal oversteken van de grens in de buurt van McAllen, Texas op 2 mei 2018.
Foto Adrees Latif / Reuters
Het lichaam van Misael Paiz, een 25-jarige migrant uit Guatemala, nadat het op 10 september 2018 is gevonden door de Amerikaanse grenspolitie in de Sonorawoestijn in Pima County, Arizona.
Foto Lucy Nicholson / Reuters
Een kind uit Honduras met een Amerikaanse vlag over het hoofd loopt met zijn moeder naar een vliegtuig waarop migranten worden uitgezet naar Honduras. Tapachula International Airport in Mexico, 31 oktober 2018.
Foto Carlos Garcia / Reuters
Anita Areli Ramírez Mejia, een asielzoeker uit Honduras was van haar zes jaar oude zoon Jenri gescheiden bij de grens tussen Mexico en de VS. Op 13 juli 2018 worden zij in Harlingen, Texas, herenigd.
Foto Loren Elliott / Reuters