Onvoldoendes

Te veel fouten door artsen en arbeidsdeskundigen van UWV

Artsen en arbeidsdeskundigen bij uitkeringsinstantie UWV maken nog te veel fouten bij het beoordelen van wat voor werk mensen met een beperking of ziekte kunnen doen. Dat meldt dagblad Trouw maandag, op basis van interne UWV-rapporten die de krant heeft verkregen via de Wet openbaarheid van bestuur. De krant zag verschillende rapporten in uit 2015, 2016 en de eerste helft van 2017. In deze rapporten kreeg minder dan de helft van de arbeidsdeskundigen een voldoende. In 2018 steeg het percentage voldoendes naar 50 tot 80 procent, maar dat is nog ver onder de norm van 95 procent die het UWV met de arbeidsdeskundigen heeft afgesproken. In een reactie aan NRC erkent het UWV dat de kwaliteit „een terugkerend punt van zorg” is. (NRC)