Fred Rutten na drie maanden weg als coach van Anderlecht

De club bevindt zich al langere tijd in een sportieve crisis en Rutten wist het tij niet te keren. Beide partijen gaan volgens de directie in goed overleg uit elkaar.

De Nederlandse voetbaltrainer boekte een reeks teleurstellende resultaten bij de club.
De Nederlandse voetbaltrainer boekte een reeks teleurstellende resultaten bij de club. Foto EPA/Olivier Hoslet.

Voetbaltrainer Fred Rutten en de Belgische club Anderlecht nemen na drie maanden afscheid van elkaar. De 56-jarige Nederlander boekte een reeks teleurstellende resultaten bij de club. Beide partijen gaan in goed overleg uit elkaar, meldt Anderlecht dinsdagochtend.

De club bevindt zich al langere tijd in een sportieve crisis. Rutten werd op 6 januari aangesteld als opvolger van de ontslagen coach Hein Vanhaezebrouck om het tij te keren. Dat lukte hem niet en daardoor dreigt de club voor het eerst in 55 jaar Europees voetbal mis te lopen.

De afgelopen drie dagen was er veelvuldig overleg tussen directieleden Frank Arnesen en Michael Verschueren en de coach. Op basis daarvan is besloten om de samenwerking met onmiddellijke ingang stop te zetten, zo schrijft de club in een verklaring. „De directie apprecieert het werk dat Fred heeft geleverd in moeilijke omstandigheden. Zijn fairplayhouding ten opzichte van RSC Anderlecht laat ons toe het sportieve project van volgend seizoen in optimale omstandigheden voor te bereiden”, aldus technisch directeur Arnesen, die Rutten nog kende van zijn tijd bij PSV.

Anderlecht is momenteel nog actief in de Belgische play-offs. Van de zes deelnemers staat de club na drie wedstrijden voorlaatste, waardoor kwalificatie voor de Champions League ver uit zicht is geraakt. Wel kan nog deelname aan de voorrondes van de Europa League worden afgedwongen.