Rechtszaak

Vijf maanden cel geëist voor lekken informatie over Wilders

Het Openbaar Ministerie heeft maandag vijf maanden gevangenisstraf geëist tegen Faris K., de voormalige beveiliger van Geert Wilders die ervan verdacht wordt informatie over onder meer de woonplaats van de politicus te hebben gelekt. K. heeft bekend. Hij zou over zijn werk hebben gepraat met drie vrouwen en details hebben prijsgegeven die onder zijn geheimhoudingsplicht vielen. Tijdens de zitting in de Haagse rechtbank noemde K. zijn gedrag „stom” en „onhandig”, maar had hij naar eigen zeggen geen „slechte bedoelingen”, aldus ANP. Hij is al eens eerder veroordeeld voor het lekken van beroepsgeheimen. Behalve over Wilders zou K. volgens ANP ook informatie hebben gedeeld over het bezoek aan Nederland van een van de dochters van Barack Obama, destijds nog president van de Verenigde Staten. (NRC)