NOC*NSF

Sportkoepel stelt integriteitscommissie aan

NOC*NSF stelt een onafhankelijke commissie aan om de sportkoepel te adviseren over integriteitskwesties. Aanleiding is een aantal kwesties op het gebied van ethiek en integriteit de afgelopen jaren. De commissievoorzitter wordt maandagavond bekendgemaakt, twee andere commissieleden worden nog gezocht. De Adviescommissie Integriteit en Ethiek moet het bestuur en de directie adviseren bij „gebeurtenissen waar tuchtregels en andere reglementen onvoldoende houvast bieden”, zoals seksuele intimidatie of matchfixing. Tegen de Volkskrant zegt NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis dat onder meer vanwege de zaak rond Camiel Eurlings behoefte is aan advies van buitenaf. Tijdens zijn bestuurstijd kwam Eurlings onder vuur te liggen nadat hij in 2015 zijn vriendin zou hebben mishandeld. (NRC)