Miller & Monroe-moederbedrijf vraagt uitstel van betaling aan

De winkels blijven voorlopig open. In totaal werken er 550 mensen bij moederbedrijf Vidrea Retail.

Een winkel van Miller & Monroe.
Een winkel van Miller & Monroe. Foto Harold Versteeg/Hollandse Hoogte

Winkelconcern Vidrea Retail heeft uitstel van betaling aangevraagd, meldt persbureau ANP maandag. Vidrea Retail is het moederbedrijf van de mode- en lifestylewinkelketen Miller & Monroe, dat 72 vestigingen heeft in Nederland en 160 in Duitsland. In totaal werken er 550 mensen bij Vidrea Retail.

Het concern hoopt een faillissement nog af te wenden, de winkels van Miller & Monroe blijven voorlopig open. Vidrea stelt slachtoffer te zijn geworden van financiële problemen bij een Duits zusterbedrijf. Negatieve berichtgeving hierover zou de problemen verergerd hebben. Leveranciers zouden sinds de media-aandacht vooruitbetaling eisen en ook ABN AMRO zegde de kredietvoorziening op.

Vidrea Retail kocht de afgelopen jaren honderden winkels van failliete modeketens als Charles Vögele en Men at Work. De winkels werden onder Vidrea’s vleugels omgevormd tot een „shop-in-shop concept”: in de winkels worden naast kleding ook lifestyleproducten verkocht. Miller & Monroe richt zich op 50-plus.