Engeland

Koploper Liverpool te sterk voor Chelsea, achtervolger Manchester City wint ook

Liverpool-spits Mohamed Salah
Liverpool-spits Mohamed Salah Foto Reuters

De strijd om de landstitel in Engeland blijft spannend. Koploper Liverpool won zondag op Anfield de topper tegen Chelsea met 2-0, terwijl Manchester City eerder op de dag met 3-1 te sterk was voor Crystal Palace. Liverpool heeft – met nog vier duels te gaan – twee punten meer dan titelhouder City, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Met een prachtige uithaal in de bovenhoek besliste Mohamed Salah in de 53ste minuut het duel met Chelsea. Madio Sané had de ploeg van trainer Jürgen Klopp twee minuten eerder op voorsprong gezet. Voor Salah, vorig seizoen met 32 treffers topscorer in de Premier League. was het zijn negentiende competitiedoelpunt. De Egyptische spits kwam daardoor op gelijke hoogte met Sergio Aguëro van Manchester City.

Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd voor Liverpool, dat op jacht is naar de eerste landstitel sinds 1990. Georginio Wijnaldum, die kampt met rugklachten, begon op de bank en kwam in de 66ste minuut in het veld. Maar toen was de wedstrijd al gespeeld.

Crystal Palace won eerder dit seizoen nog met 3-2 bij Manchester City, dat ditmaal – in Londen – geen fouten maakte. Raheem Sterling (twee keer) en Gabriel Jesus waren trefzeker voor City. Luka Milivojevic scoorde tegen namens Crystal Palace. (NRC)