Dakar Rally 2020 verreden in Saoedi-Arabië

Na elf jaar in Zuid-Amerika zal de volgende editie van de race voor het eerst in het Midden-Oosten verreden worden.

De afgelopen elf jaar werd de Dakar Rally verreden in Zuid-Amerika, in 2019 onder meer in Peru.
De afgelopen elf jaar werd de Dakar Rally verreden in Zuid-Amerika, in 2019 onder meer in Peru. Foto Ricardo Mazalan/AP

De Dakar Rally van 2020 wordt verreden in de woestijnen van Saoedi-Arabië. Na dertig edities in Afrika en elf in Zuid-Amerika is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in het Midden-Oosten, schrijft de organisatie maandag.

David Castera, directeur van ‘Dakar’, zegt verwend te zijn door de keuzes die de „monumentale geografie” van Saoedi-Arabië zal bieden. „Sport, navigatie, de wil om jezelf te ontstijgen: al deze aspecten zullen uiteraard op dit terrein, dat gemaakt is voor rallyrijden, tot grote hoogten gedreven worden”.

Bekijk ook: Zandhappen met Dakar

Parijs-Dakar

De Dakar Rally wordt sinds 1978 verreden en wordt georganiseerd door de Franse Amaury Sport Organisation. Deelnemers van de slijtageslag rijden in auto’s, trucks en motoren honderden kilometers over ruig en onherbergzaam terrein.

De race begon als een tocht door Afrika van Parijs naar Dakar, Senegal, dwars door de Sahara. Toen de editie van 2008 werd afgelast vanwege terroristische dreigingen in Mauritanië verplaatste de organisatie de rally naar Zuid-Amerika.

De laatste race in dat werelddeel werd dit jaar tussen 6 en 17 januari gereden in onder meer Peru. Op 25 april maakt de organisatie meer details bekend over de Dakar Rally van 2020.