Hamilton wint Grote Prijs China, Verstappen vierde

Het is de 75ste Formule 1-race die de Britse wereldkampioen wint.

Lewis Hamilton in actie tijdens de Grand Prix in Shanghai zondag. Verstappen werd vierde.
Lewis Hamilton in actie tijdens de Grand Prix in Shanghai zondag. Verstappen werd vierde. Foto Thomas Peter/Reuters

Max Verstappen heeft in de duizendste race in de Formule 1 het podium niet kunnen beklimmen. De Nederlandse coureur van Red Bull eindigde in de Grote Prijs van China als vierde. De zege in de jubileumrace was voor Lewis Hamilton in zijn Mercedes.

De Britse wereldkampioen was bij de start het beste weg. Hij passeerde voor het ingaan van de eerste bocht zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas, die van poleposition was vertrokken. Hamilton controleerde daarna met machtig tempo de race en nam door zijn tweede GP-zege van dit jaar de leiding in het kampioenschap. Het was zijn 75ste overwinning in een Formule 1-race.

Verstappen was het grootste deel van de race op het circuit van Shanghai aan het jagen op de Ferrari van Sebastian Vettel, maar hij wist de Duitser niet voorbij te streven, ondanks een dappere poging na twintig ronden. Wel finishte hij voor de Ferrari van de Monegask Charles Leclerc. (ANP)