PSV houdt zicht op kampioenschap na 2-1 zege op De Graafschap

De winst ging moeizaam. Halverwege kwam De Graafschap op een voorsprong te staan.

Vlnr: Michal Sadilek van PSV, Charlison Benschop van De Graafschap en Angelino van PSV in het Phillips stadion in Eindhoven.
Vlnr: Michal Sadilek van PSV, Charlison Benschop van De Graafschap en Angelino van PSV in het Phillips stadion in Eindhoven. Foto ANP

PSV staat in de eredivisie in punten weer op gelijke hoogte met Ajax. De regerend landskampioen versloeg zondag in eigen stadion De Graafschap met 2-1. Eenvoudig ging dat niet. Halverwege leidden de Doetinchemmers verrassend met 0-1.

De treffer van De Graafschap kwam in de 26ste minuut op naam van Delano Burgzorg. De aanvaller kopte de bal op aangeven van Leeroy Owusu binnen. PSV kreeg voor rust enkele goede kansen, maar een doelpunt bleef uit.

Lees ook: Ajax heeft weinig moeite met Excelsior: 6-2

In de tweede helft sloeg PSV wel toe. Steven Bergwijn benutte in de 65ste minuut een strafschop die was gegeven na een overtreding op Hirving Lozano. Luuk de Jong zette PSV in de 73ste minuut op voorsprong.

De Graafschap was kort voor tijd nog dicht bij de gelijkmaker. Jeroen Zoet redde toen Daniel Schwaab de bal richting zijn eigen doel werkte. PSV moet de resterende vier duels hopen op een misstap van Ajax. Het verschil in doelsaldo lijkt na dit weekeinde te groot: +78 om +66. (ANP)