Gilbert wint Parijs-Roubaix nipt van Politt

De renner van Deceuninck-Quick-Step versloeg zijn medevluchter op de wielerbaan van Roubaix.

Gilbert en Politt reden weg uit een kopgroep van vijf.
Gilbert en Politt reden weg uit een kopgroep van vijf. Foto Anne-Christine Poujoulat/AFP

De Belg Philippe Gilbert heeft zondag Parijs-Roubaix gewonnen. De wielrenner van Deceuninck-Quick-Step was tijdens een sprint op de wielerbaan van Roubaix net iets sneller dan Nils Politt uit Duitsland. De mannen liepen ruim tien kilometer voor de finish al uit op hun concurrenten.

Roubaix en Politt reden op het Carrefour de l’Arbre, de laatste lastige kasseistrook, weg uit een kopgroep van vijf. De Belg Yves Lampaert, ploeggenoot van Gilbert, werd zondag derde. Mike Teunissen van Jumbo-Visma kwam in een achtervolgend groepje op 47 seconden van Gilbert als zesde over de finish.

Lees ook: 50 meter per dag: zo worden de kasseien klaargemaakt voor Parijs-Roubaix

Voor Gilbert was het pas zijn derde deelname aan Parijs-Roubaix. De 36-jarige Belg won eerder al vier keer de Amstel Gold Race, twee keer de Ronde van Lombardije en eenmaal de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik. In 2012 veroverde hij in Valkenburg de wereldtitel op de weg. (NRC/ANP)