Dode door explosie op rangeerterrein in Nijmegen

Het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd, de politie houdt rekening met zelfmoord.

Bij een explosie in een stilstaande trein op een rangeerterrein in Nijmegen is zondag een dode gevallen. De politie concludeert op basis van eerste bevindingen dat geen sprake is van een misdrijf en dat er geen andere personen bij betrokken waren. Het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd.

Volgens omwonenden was er sprake van een “serieuze ontploffing”, meldt een politiewoordvoerder. Een onderzoeksteam heeft gezocht of er sprake was van meer explosieven. Dat was niet het geval, dus inmiddels is de trein vrijgegeven voor vervolgonderzoek. De politie heeft nog “veel vragen over de toedracht” en houdt rekening met een mogelijke zelfmoordactie.

Het incident vond plaats op een rangeerterrein bij het Ridderspoor, ten zuiden van het centraal station. Daar staan onder meer lege oude dieseltreinen die verkocht zijn en op transport moeten de grens over, schrijft persbureau ANP. Het terrein wordt verder niet gebruikt voor de dagelijkse dienstregeling.

Het treinverkeer van en naar Nijmegen was korte tijd verstoord. Op foto’s is te zien dat de betreffende trein ernstig is beschadigd en onder meer een bobbel in het dak heeft. Een buurtbewoner zegt tegen De Gelderlander dat bij de explosie “alles trilde”. Haar balkon zou door de explosie zijn beschadigd en in haar tuin zouden onderdelen van de trein liggen, terwijl het toestel vijftig tot honderd meter verderop staat.

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon 0900-0113 of 113.nl