Sissy-Boy maakt toch doorstart dankzij overname door Termeer Groep

Familiebedrijf Termeer Groep is onder andere eigenaar van de schoenenwinkels Manfield en Sacha.

Foto Koen van Weel/ANP

De vrijdag failliet verklaarde modeketen Sissy-Boy heeft zaterdag aangekondigd toch een doorstart te maken. Het familiebedrijf Termeer Groep neemt het merk over, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

„Sissy-Boy wordt hierdoor opnieuw onderdeel van een familiebedrijf, zoals het in 1982 ooit begonnen is,” schrijft Termeer Groep. De nieuwe eigenaar bezit ook schoenenwinkels Sacha en Manfield.

Termeer schrijft zo veel mogelijk banen en winkels van Sissy-Boy te willen behouden. De curatoren van het modemerk zeiden tegen ANP dat ongeveer 80 procent van het winkelpersoneel een contract krijgt aangeboden.

Doorstart geldt niet voor België

Sissy-Boy verkoopt naast kleding ook woonaccessoires en heeft 45 vestigingen in Nederland en België. De doorstart geldt vooralsnog alleen voor de Nederlandse vestigingen. Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de vijf winkels in België.

In 2017 werd Sissy-Boy overgenomen door Brand Retail Group (BRG). Afgelopen jaar boekte de keten een omzet van ongeveer 60 miljoen euro en draaide zo’n 2,5 miljoen euro verlies. Vrijdag sprak de rechtbank Amsterdam het faillissement uit over Montagny B.V., het moederbedrijf van Sissy-Boy.