Faillissement

Geen doorstart voor modeketen Sissy-Boy

Interieur van Sissy-Boy, dat nu formeel failliet is verklaard.
Interieur van Sissy-Boy, dat nu formeel failliet is verklaard. Koen van Weel / ANP

De Nederlandse modeketen Sissy-Boy is failliet. Eigenaar Brand Retail Group (BRG) vroeg onlangs uitstel van betaling om te kijken of een doorstart mogelijk was. De rechtbank Amsterdam sprak vrijdag het faillissement uit over Montagny BV, het bedrijf waar de 45 winkels van Sissy-Boy onder vallen.

De modeketen heeft al langer financiële problemen. In 2017 werd het overgenomen door BRG, die probeerde de kosten te snijden en de verkoop omhoog te krijgen. Eind 2018 werd na tegenvallende resultaten tevergeefs geprobeerd een nieuwe koper te vinden. Het management van BRG probeerde met de surseance te kijken of een doorstart mogelijk was.

Sissy-Boy begon in 198. Er werkten ruim 600 mensen bij de keten, overwegend in deeltijd. Het afgelopen jaar boekte de keten een omzet van ongeveer 60 miljoen euro. (NRC)