Thuiskok

Tarte tatin met makreel

Eggplant slices on white background
Eggplant slices on white background

We sluiten deze week af met een gerecht uit mijn favoriete nationale keuken: de Franse. Alleen is er hier van een dessert een hoofdgerecht gemaakt en is de appel vervangen door aubergine, de suiker door balsamicoazijn en voegen we makreel uit blik toe.

Verwarm de oven voor op 220¤ graden. Snijd de aubergine en ui in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter dik. Doe de balsamicoazijn in een kommetje en haal de groenten er door. Verdeel de plakjes aubergine over een lage taartvorm. Leg dan de plakjes ui en reepjes tomaat erop, verdeel de makreelfilets erover en bestrooi met de tijmblaadjes.

Dek de tarte tatin af met het bladerdeeg en snijd eventueel overtollig deeg van de vorm af. Bak de tarte tatin in 20-25 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Schuif een groot bord over de taartvorm en draai hem voorzichtig maar snel om. Serveer de tarte tatin met de extra tijmblaadjes.