Savannah-kat in volkstuin

Oh, dier In Haarlem is een savannah-kat ontsnapt. Hij heeft al een konijn verorberd.

Foto GettyImages

Whalhallah is weg. Op vrijdag 5 april ontsnapte de savannah-kat – een kruising tussen een gedomesticeerde kat en een Afrikaanse serval – uit het huis van zijn fokker in Haarlem.

Enkele dagen later werd hij niet ver daarvandaan gezien, bij volkstuinencomplex Poelbroektuin. Voor zover bekend zit hij daar nog en heeft hij onder meer een konijn verorberd. Medewerkers van de dierenambulance hebben vangkooien geplaatst, maar tot nu zonder succes. Mogelijk kan hij agressief reageren.

Servals leven op de Afrikaanse savanne en zijn een stuk groter dan gewone huiskatten: ze hebben opvallend lange poten en grote oren. Ze eten kleine zoogdieren en insecten en leven solitair. Net als savannah-katten zijn servals geelbruin van kleur, met zwarte strepen en vlekken.