Rechtbank Zwolle

Celstraffen geëist voor gesjoemel met duizenden biervaten

Tegen twee verdachten uit Nijkerk zijn donderdag celstraffen tot 15 maanden geëist voor bierfraude. Volgens het Openbaar Ministerie zijn zeker 5.000 vervalste fusten bier onder de merknamen Heineken, Amstel en Grolsch verkocht.

Volgens de officier van justitie is deze vorm van fraude niet eerder voorgekomen. De fusten van de brouwers werden in een autowasstraat gewassen en daarna gevuld met ander bier. De zaak kwam aan het rollen door klachten over het bier. De fusten bleken uit Nijkerk afkomstig.

Tegen de frauderende directeur eiste de officier vijftien maanden cel, tegen zijn vrouw tien maanden. Tegen zijn bedrijven werd een voorwaardelijke boete van vijf ton geëist. De advocaten benadrukten dat de verdachten een bekentenis hebben afgelegd en dat de fraude veel te groot wordt gemaakt. (ANP)