Modeketen Sissy-Boy failliet verklaard

Eigenaar Brand Retail Group vroeg begin deze maand uitstel van betaling aan.

Een filiaal van Sissy-Boy in Amsterdam. De modeketen is failliet.
Een filiaal van Sissy-Boy in Amsterdam. De modeketen is failliet. Foto Koen van Weel/ANP

De Nederlandse modeketen Sissy-Boy is failliet. Eigenaar Brand Retail Group (BRG) vroeg begin deze maand uitstel van betaling aangevraagd om te kijken of een doorstart mogelijk was. De rechtbank Amsterdam sprak vrijdag het faillissement uit over Montagny B.V., het bedrijf waar de zo’n 45 winkels van Sissy-Boy onder vallen.

De modeketen heeft al langer financiële problemen. In 2017 werd het overgenomen door BRG, die probeerde de kosten te snijden en de verkoop omhoog te krijgen. Eind 2018 werd na tegenvallende resultaten tevergeefs geprobeerd een nieuwe koper te vinden. Het management van BRG probeerde met de surseance te kijken of een doorstart mogelijk was.

Sissy-Boy begon in 1982 in Amsterdam en breidde zich vervolgens uit in de Benelux. Er werkten ruim 600 mensen bij de keten, overwegend deeltijd. Het afgelopen jaar boekte Sissy-Boy een omzet van ongeveer 60 miljoen euro. Volgens de website zijn de fysieke winkels nog geopend, de webshop is inmiddels gesloten.

De afgelopen maanden gingen de ketens Intertoys, CoolCat en Op=op Voordeelshop ook al failliet.