Duitsland

ABN Amro om informatie gevraagd rond fiscale fraude

De Duitse financiële opsporingsdienst heeft ABN Amro deze week om informatie gevraagd in een groot onderzoek naar belastingfraude. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

De informatieverzoeken bij een kantoor in Frankfurt zijn onderdeel van een groot onderzoek naar fraude met dividendbelasting. Bij deze zogeheten CumEx-fraude zouden verdachten meerdere keren dividendbelasting terug hebben gevraagd en gekregen, terwijl deze heffing één keer was betaald. De constructies zouden de Duitse schatkist al miljarden hebben gekost.

De autoriteiten wilden informatie over klanten van filialen van het voormalige Fortis, waarvan ABN Amro de rechtsopvolger is. De bank benadrukt dat het niet om het doorlichten van bankmedewerkers gaat. (ANP)