In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Een luchtfoto van de bollenvelden van de Keukenhof in volle bloei.
Foto Remko de Waal/ANP
Een ambtenaar reist - eerst per veerboot en daarna met een voertuig - naar de stad Jorhat in Assam, India, om een stemmachine af te leveren bij een stemlokaal daar. Begin deze week werden de voorbereidinngen getroffen voor de verkiezingen in India, die op donderdag begonnen en nog enkele weken zullen duren.
Foto Adnan Abidi/Reuters
Rouwende familieleden tijdens de begrafenis van een Arabische soldaat die meevocht met de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF). Die troepen, geleid door de Koerdische YPG, vochten afgelopen maand tegen het laatste bolwerk van Islamitische Staat in de Syrische provincie Dor-eiz-Zor. De begrafenis van deze gesneuvelde strijder vond op woensdag plaats in een Koerdische stad in het noordoosten van Syrië.
Foto Delil Souleiman/AFP
Een migrant pleegt een telefoontje vanuit een opvangcentrum in het Mexicaanse Tapachula, een stad in de Mexicaanse deelstaat Chiapas. De autoriteiten hebben de afgelopen dagen meer repatriëringen georganiseerd. In deze instelling in het zuidoosten van het land is minder water en voedsel voorradig. Dat veroorzaakt onrust onder de grote migrantengemeenschap uit Midden- en Latijns-Amerika die in Mexico woont.
Foto Carlos Lopez/EPA
Afghaanse veiligheidstroepen escorteren een groep militanten die ervan wordt verdacht een aanslag te beramen.
Foto Muhammad Sadiq/EPA
Bovenaanzicht van het publiek en de ring tijdens een worstelwedstrijd in Bamako. In de hoofdstad van Mali vindt elk jaar een traditioneel toernooi plaats van deze sport.
Foto Michelle Cattani/AFP
Een Algerijnse vrouw bij veiligheidstroepen die een protestgebied in de hoofdstad Algiers afsluiten. Weken gingen miljoenen Algerijnen de straat op om het aftreden van president Abdelaziz Bouteflika te eisen. Ook na zijn aftreden vorige week gaan de protesten door.
Foto Ryad Kramdi/AFP
De Iraanse plaats Susangerd is getroffen door de hevige overstromingen. Iran werd de afgelopen weken geteisterd door zware regenval. Bij de overstromingen zijn zeker zestig mensen om het leven gekomen.
Foto Atta Kenare/AFP
Een effecthandelaar maandag op de vloer van de New York Stock Exchange, de grootste aandelenbeurs ter wereld in New York.
Foto Brendan McDermid/Reuters
Begin deze week gingen betogers de straat op in Kartoem, de hoofdstad van Soedan. Ze bleven dagen achtereen demonstreren tegen het regime.
Foto Stringer/Reuters
Afghaanse mannen bidden vlak naast de plek waar in de provincie Panjshir een militaire helikopter van het Sovjet-leger neerstortte.
Foto Wakil Kohsar/AFP
Een vrouw schreeuwt het uit van verdriet als ze het lichaam van Evaldo dos Santos Rosa ziet, die werd doodgeschoten in zijn auto in Rio de Janeiro in Brazilië. Volgens de politie werd Rosa vermoord door soldaten, die zich vergisten en dachten dat de auto van criminelen was. Rosa werd gedood door hun kogels, zijn schoonvader raakte gewond.
Foto Fabio Teixeira/AP Photo
De politie in de Algerijnse hoofdstad Algiers probeert een studentendemonstratie op te breken. De politie maakt hierbij gebruik van peperspray en een waterkanon.
Foto Mosa'ab Elshamy/AP Photo
Tchacaca Quembo staat bij haar huis dat werd vernield door de cycloon Idai in de buurt van de havenstad Beira in Mozambique. In 2000 werd haar huis in Quanuno al eens getroffen door overstromingen waarna ze van de regering een nieuwe woning toegewezen kreeg in een gebied dat veiliger zou moeten zijn.
Foto Zohra Bensemra/Reuters
Kinderen lopen op straat in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Zeker tien mensen zijn in de stad omgekomen bij overstromingen.
Foto Leo Correa/AP Photo