Beursgang

‘Uber dient aanvraag in om stap naar beurs in New York te maken’

Uber heeft donderdag een officiële aanvraag ingediend bij de Amerikaanse autoriteiten om de stap naar de beurs in New York te zetten, meldt persbureau Bloomberg. Het bedrijf achter de taxi-app hoopt met de beursgang 90 à 100 miljard dollar (zo’n 80 à 90 miljard euro) op te halen. Hiermee zou het een van de grootste beursgangen uit de geschiedenis worden. Uit de aanvraag blijkt dat Uber vorig jaar een omzet behaalde van 11,2 miljard dollar (9,9 miljard euro). Het verlies bedroeg 1,8 miljard. Maandelijks maken 91 miljoen mensen gebruik van het platform, waarmee gebruikers een taxichauffeur kunnen bestellen zonder tussenkomst van een traditioneel taxibedrijf. Uber had eind vorig jaar bijna 8 miljard dollar aan schulden. Dat bedrag zal nog oplopen, verwacht het bedrijf. (NRC)