Zoekactie naar dertig mensen die uit vrachtwagen vluchtten

De groep van volwassenen en kinderen renden volgens de meldingen de omliggende wijken bij Gronsveld in. De politie en marechaussee hebben tien mensen aangehouden.

De vrachtwagen met een Cypriotisch kenteken (niet op de foto) werd rond kwart voor negen gesignaleerd langs de A2.
De vrachtwagen met een Cypriotisch kenteken (niet op de foto) werd rond kwart voor negen gesignaleerd langs de A2. Rob Engelaar/ANP

De politie in Maastricht heeft donderdagochtend korte tijd gezocht naar een groep mensen die uit een vrachtwagen bij Gronsveld vluchtten en de omliggende wijken inrenden. Het gaat om zo’n dertig mensen, zowel volwassenen als kinderen. Er zijn tien mensen aangehouden, bevestigt een woordvoerder van de politie Limburg aan NRC.

De vrachtwagen met een Cypriotisch kenteken werd rond kwart voor negen gesignaleerd langs de A2. Volgens de politie hadden de inzittenden een “donkere gelaatskleur” en droegen zij rugzakken. Sommigen liepen op blote voeten.

De herkomst en toestand van de aangehouden personen is nog niet duidelijk. Wel houdt de politie er rekening mee dat het gaat om een groep migranten. Het voertuig is later in de ochtend staande gehouden bij Houtem, ten noordoosten van Maastricht. De chauffeur is aangehouden en wordt verhoord.

De politie heeft de zoekactie naar de overige inzittenden inmiddels gestaakt en laat weten de zaak verder te onderzoeken met de marechaussee en de vreemdelingenpolitie.