Thuiskok

Salade met zalm en kokos

De invloeden van de Aziatische keuken op dit boek zijn duidelijk. Zo kook je met dumplings, curry, loempia’s en is er ook een recept voor Thaise rijstsoep. Vandaag gaan we met superfood quinoa aan de slag en doen we een Aziatische dressing over de salade. Ook lekker zonder zalm.

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart en laat afkoelen. Meng voor de dressing de kokosmelk, het limoenrasp en -sap, de sesamolie en gember in een kommetje. Zet apart. Rooster het sesamzaad en de cashewnoten kort in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Laat afkoelen.

Doe de spinazie en lamsoor of zeekraal in een grote slakom, meng de sjalot en zalm er door, voeg de quinoa toe en schenk de dressing erover. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Strooi het sesamzaad en de cashewnoten samen met het kokos en de granaatappelpitten over de spinaziesalade. Serveer het geheel met de korianderblaadjes en eventueel extra sesamolie.