You vs. Wild en andere series van week 15

Online videodiensten Een overzicht van de series en films die op Netflix, Videoland en elders verschenen. Deze week: Miracle Workers, You vs. Wild en Special.

Overlevings-expert Bear Grylls voert de keuze van de kijker uit in You vs. Wild.
Overlevings-expert Bear Grylls voert de keuze van de kijker uit in You vs. Wild. Beeld Netflix

Miracle Workers

Er verschijnen de laatste tijd veel series over de dood en het mogelijke leven daarna: The Good Place, Russian Doll en After Life zijn allemaal de moeite waard. Vanaf nu kan Miracle Workers aan dat rijtje worden toegevoegd. Daniel Radcliffe is in deze comedyserie een engel die de gebeden van mensen moet afhandelen. Met Steve Buscemi als een God die zich liever met bijzaken bezighoudt. Videoland, zeven afleveringen.

Lees ook De dood geeft zo veel inzichten, volgens deze drie series

You vs. Wild

Na de interactieve Black Mirror-film komt Netflix met een nieuwe serie waarin de kijker betrokken wordt bij de keuzes van de hoofdpersoon. Overlevings-expert Bear Grylls, bekend van series als Ultimate Survival, speelt in You vs. Wild verschillende scenario’s uit. Via de afstandsbediening of muis kan de kijker kiezen wat hij moet doen. Voorbeeld tijdens een missie: laat je Bear een gevaarlijke route langs een rivier met krokodillen nemen of een omweg via de jungle? Netflix, acht afleveringen.

Lees ook Interactieve Black Mirror-film voelt als een stap terug

Special

De homoseksuele Ryan O’Connell heeft een milde vorm van cerebrale parese, een hersenbeschadiging die zorgt voor bewegingsproblemen. De nieuwe comedy Special is een bewerking van zijn eigen memoires en gaat over zijn worsteling met volwassen worden. De serie is lekker kort: afleveringen duren ongeveer 15 minuten. Netflix, acht afleveringen.