Boekenweek

Annejet van der Zijl schrijft Boekenweekgeschenk 2020

Annejet van der Zijl zal voor de Boekenweek van 2020 het jaarlijkse geschenkboek schrijven. De schrijfster werkt aan een Boekenweekgeschenk op basis van „een Amerikaans-Nederlandse liefdesgeschiedenis in tijden van onderdrukking en slavernij”, zo maakte de Stichting CPNB woensdagavond bekend. Van der Zijl (1962), die door NRC ooit de „koningin van de literaire non-fictie” is genoemd, is daarmee de eerste schrijver in zeven jaar die een niet-fictief Boekenweekgeschenk zal schrijven. Historicus Van der Zijl schreef biografieën van Annie M.G. Schmidt en prins Bernhard, maar ook het internationaal doorgebroken De Amerikaanse prinses (2015). Van Zijls grootste bestseller Sonny Boy (2004) – 600.000 verkochte exemplaren – stond jarenlang in de Nederlandse bestsellerlijst. (NRC)