‘Banden met PKK’

Nederlandse vrouw en dochtertje sinds vrijdag vast in Turkije

Een Nederlandse vrouw uit Rotterdam is samen met haar jonge dochtertje vastgezet in Turkije. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag na berichtgeving van de NOS. Het tweetal zit sinds vrijdag vast. De 31-jarige vrouw zou worden verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Het ministerie geeft consulaire bijstand maar doet geen uitspraken over het juridische dossier.

Haar dochtertje zou vijf maanden oud zijn. De koepelvereniging Demned Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan meldt dat het gaat om een voormalige co-voorzitter van hun organisatie. Dit feit zou ook vermeld staan in de Turkse tenlastelegging. Demned heeft volgens Turkse justitie banden met de Koerdische terreurbeweging PKK. (NRC)