Ontsnappingspoging

Man tracht Drentse gevangenis te verlaten in vrachtwagen met oud vet

Een gedetineerde heeft dinsdagochtend geprobeerd te ontsnappen uit de gevangenis Norgerhaven in Drenthe. Hij verschanste zich in een vrachtwagen waarmee oud vet uit de keuken werd opgehaald, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid na berichtgeving van RTV Drenthe. De woordvoerder vermoedt dat de vrachtwagen op het binnenterrein van de gevangenis stond, waar op dat moment gedetineerden aan het luchten waren. „Daar lopen ook bewaarders, maar de man heeft zich kennelijk snel verschanst in het voertuig.” De gedetineerde kwam niet ver: nog voordat de vrachtwagen het terrein had verlaten, werd hij ontdekt. Het is een „standaardprocedure” dat de voertuigen die het terrein betreden, bij binnenkomst en bij vertrek gecontroleerd worden. (NRC)