Nederlandse film Kop Op wint Emmy Kids Award

De korte film gaat over drie vrienden met verschillende culturele achtergronden die per ongeluk van hoofd wisselen.

Kop Op gaat over drie vrienden die van hoofd wisselen.
Kop Op gaat over drie vrienden die van hoofd wisselen. Foto YouTube

De Nederlandse animatiefilm Kop Op heeft dinsdag een Emmy Kids Award gewonnen. De makers van animatiestudio ‘Job, Joris en Marieke’ namen de prijs in ontvangst in de Franse stad Cannes.

De korte film gaat over drie vrienden met verschillende culturele achtergronden. Als ze door een magische wasmachine per ongeluk van hoofd wisselen, moeten ze een dag als elkaar door het leven. De stemmen van de drie hoofdpersonages zijn ingesproken door Nasrdin Dchar, Steye van Dam en Paulien Cornelisse.

Lees ook dit interview met Job, Joris en Marieke uit 2017 over hun avondvullende animatiefilm over tijdreizen met de hik

Kop Op werd begin 2017 uitgezonden op NPO Zapp. De gehele film (21 minuten) is nog steeds te bekijken via NPO Start. Eerder won de animatiefilm al prijzen in onder meer Zuid-Korea en de Verenigde Staten, meldt persbureau ANP.

Het is de zevende keer dat de Emmy Kids Awards zijn uitgereikt. Eerder wonnen de Nederlandse jeugdfilms Alles Mag en Rabarber en de serie Kasper en de Kerstengelen de prestigieuze prijs voor kinderprogramma’s en -films.

Twitter avatar iemmys Intl Emmy Awards #iemmyWIN for Kids: Animation goes to “Kop op (Heads Together)” produced by Viking Film / @vpro Television / @jobjorismarieke #Netherlands #iemmyKIDS https://t.co/P7DAC3hu0D