Kijken in de ziel

Wekelijks brengt fotograaf Folkert Koelewijn de mensen in beeld die van anderen helpen hun werk maakten.

Foto Folkert Koelewijn

Het eerste weekend van april stond Evelien Foks (63) op een spirituele beurs in Rijswijk. Zo’n beurs is voor haar een uitgelezen kans om mensen te bereiken die niet goed weten wat ze met zichzelf aan moeten. Foks staat dicht bij „de goddelijke wereld” en kan mensen in de „ziel” kijken.

Foks is paragnost, medium en helderziende. Al van jongs af aan ziet ze geesten en krijgt ze „via engelen” informatie uit de toekomst en het verleden. Al snel realiseerde ze zich dat ze anderen daarmee kon helpen. „Ik kan ze vertellen waartoe ze op aarde zijn.” Inmiddels is dat een fulltime baan, maar dat is niet altijd zo geweest. „Ik heb er keihard voor gewerkt en geleerd.”