Recensie

Recensie Muziek

Het frisse, kleine broertje van Tame Impala

Pond is in veel opzichten het kleine broertje van Tame Impala. Als satellietband van grote broer delen ze bandleden bij optredens, en Tame Impala’s Kevin Parker bemoeit zich intensief met Pond’s muziek. Tasmania werd door hem geproduceerd en klinkt als een informelere versie van muziek die bij Tame Impala meestal net iets geraffineerder in elkaar steekt. Wat ze delen is het uitbundig gebruik van snerpende vocalen, zwiepende synthesizerklanken en de losse manier waarop elektronica wordt gebruikt in psychedelische rock zonder de clichés. Pond is schaamteloos symfonisch in ‘Burnt Out Star’ (met Madonna-sample) dat het persoonlijke met het kosmische verbindt en dat waarschuwt voor de ecologische ramp die Australië boven het hoofd hangt. Zelfs het vergaand elektronisch experiment van ‘Shame’ luistert verrassend lekker weg op een album dat een zomer lang mee kan.

Live: 16/8, Lowlands, Biddinghuizen.