Recensie

Recensie Muziek

Bevlogen rock van onder de sequoiabomen

Als zanger van de grensverleggende countyrockband Jason & the Scorchers had Jason Ringenberg zich er na twintig jaar van teruglopend succes bij neergelegd dat hij zijn dagen zou slijten als agrarisch entrepreneur met soms een klus als Farmer Jason, zijn hilarische alter ego van kinderentertainer. Totdat een boswachter van het Sequoia National Park hem uitnodigde om een maand in een blokhut door te brengen als artist-in-residence. Wandelingen in de Sierra Nevada en de schaduw van de enorme sequoiabomen brachten nieuwe inspiratie, soms gerelateerd aan het natuurschoon of historische gebeurtenissen in het hartland van de Americana. Bevlogen rocksongs als ‘Lookin’ Back Blues’ en ‘John Muir Stood Here’ doen niet onder voor zijn beste Scorchers-werk. Een absolute topper is ‘God Bless the Ramones’ dat herinneringen ophaalt aan een vroege tournee waarbij Dee Dee Ramone zijn bassnaren en backstagebier met de Nashville Scorchers deelde. Een onweerstaanbare meezinger is het resultaat.