Amsterdamse politie pakt ruim 100 Juventus-supporters op

De fans hadden allerlei wapens bij zich. Sommigen werden herkend als Juventus-hooligans door Italiaanse politieagenten die woensdag in Amsterdam werken.

Politie te paard voor de Johan Cruijff Arena, waar Ajax woensdagavond aantreedt tegen Juventus.
Politie te paard voor de Johan Cruijff Arena, waar Ajax woensdagavond aantreedt tegen Juventus. Foto Wolfgang Rattay/Reuters

De politie heeft woensdag in Amsterdam ruim honderd supporters van de Italiaanse voetbalclub Juventus opgepakt. De fans hadden wapens en andere verdachte voorwerpen bij zich. Ze zijn in de hoofdstad omdat Juventus daar woensdagavond tegen Ajax speelt in de kwartfinale van de Champions League.

Een eerste groep met 46 Italianen werd ’s middags aangehouden in de metro. Italiaanse politieagenten die rondom de voetbalwedstrijd hun Nederlandse collega’s ondersteunen, hadden gezien dat er bekende hooligans onder de supporters waren. Na hun arrestatie bleken de supporters onder meer uitschuifbare wapenstokken, een hamer en vlaggenstokken bij zich te hebben.

Tegen de avond rekenden agenten een tweede supportersgroep in met 61 Italianen, ditmaal bij de Johan Cruijff Arena. De Juventus-fans stonden daar al een tijdje, toen de politie zag dat ze „illegale zaken” op de grond hadden gegooid. Daarop sloten ME’ers de groep in. De politie vond bij de Italianen vuurwerk, busjes pepperspray en een mes.

Alle opgepakte Juventus-fans zijn met bussen afgevoerd naar de cel. De politie zegt nog uit te zoeken welke supporters worden verdacht van een strafbaar feit. Hoe lang de Italianen vast moeten zitten, is nog niet duidelijk. De wedstrijd tussen Ajax en Juventus is inmiddels begonnen.