Vluchtelingen

Grote bedrijven willen vluchtelingen aan werk helpen

Vijftien grote Nederlandse bedrijven willen de komende twee tot drie jaar samen 3.500 vluchtelingen aan werk helpen. Het gaat om een gezamenlijk initiatief dat maandag werd bekendgemaakt tijdens de Dutch Business Summit on Refugees over de positie van vluchtelingen op de arbeidsmarkt. Deelnemers zijn onder meer ABN Amro, Philips, Randstad, Shell, Dura Vermeer en Hilton. Initiatiefnemer en topman van Rabobank Wiebe Draijer sprak van een goede start. „We hopen natuurlijk dat meer bedrijven zullen volgen.” De aangesloten bedrijven willen arbeidsplaatsen beschikbaar stellen voor vluchtelingen en geld vrijmaken om startende ondernemers in binnen- en buitenland te financieren en te trainen. Zo zullen bedrijven geld lenen aan start-ups in bijvoorbeeld Turkije. (ANP)