Verenigde Staten

Trumps minister Nielsen, verantwoordelijk voor zijn omstreden migratiebeleid, stapt op

Kirstjen Nielsen. Foto EPA
Kirstjen Nielsen. Foto EPA

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen stapt op. President Trump had regelmatig kritiek op haar. Nielsen (46) was verantwoordelijk voor grote delen van het omstreden immigratiebeleid van Trump, waaronder de bouw van de grensmuur met Mexico. Ook verdedigde ze het beleid migrantenkinderen bij aankomst te scheiden van hun ouders. Trump ziet de migrantenstroom aan de zuidgrens als een nationale noodtoestand. Dinsdagavond werd bekend dat ook directeur Randolph Alles van de US Secret Service, de geheime dienst, moet vertrekken. Deze dienst valt onder Binnenlandse Veiligheid. Volgens media in de VS vindt er een schoonmaak plaats op het ministerie en zijn meer ontslagen in de top van de geheime dienst aanstaande. (NRC)