Verenigde Staten

Na Vitielo en Nielsen vertrekt nu ook Trumps directeur geheime diensten Alles – wie volgt?

Randolph Alles
Randolph Alles Foto Reuters

President Trump heeft Randolph Alles, directeur van de geheime diensten, ontslagen. Dat meldt CNN op basis van bronnen in het Witte Huis. Hij wordt vervangen door James Murray. Bronnen melden aan AP dat het vertrek van Alles voortvloeit uit „een persoonlijkheidsconflict. Volgens The New York Times is de verwachting dat nog twee afdelingsleiders vertrekken. Het betreft Lee Cissna, hoofd van de burgerschaps- en immigratiediensten, en John Mitnick, algemeen adviseur van het ministerie van Binnenlandse veiligheid. Zondag kondigde minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen haar vertrek aan. Twee dagen eerder werd Ronald Vitiello, waarnemend directeur van immigratie- en douanediensten, ontslagen. (NRC)