Thuiskok

Rijstvelloempia’s met tonijn

Deze rijstvelloempia’s zijn gezond, fris en een fijne avondmaaltijd. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe ze in een kommetje en zet apart. Maak de wortel schoon en snijd in reepjes. Doe ze in een kommetje en zet ook apart. Lepel het vruchtvlees uit de schil van de avocado en snijd het in reepjes. Doe het in een kommetje met wat citroensap om verkleuren te voorkomen en zet apart. Verwijder het uiteinde van de bosui, snijd de rest in reepjes, doe ze in een kommetje en zet apart. Doe dan de taugé in een kommetje, evenals de tonijn, cashewnoten, spinazie en korianderblaadjes. Vul een grote kom met heet water en wel hierin kort een rijstvel. Spreid het rijstvel voorzichtig uit op een bord. Begin met wat spinaziebladeren in het midden en beleg dan met een paar reepjes komkommer, wortel en avocado, bestrooi met wat bosui, taugé, tonijn, geroosterde cashewnoten en korianderblaadjes. Gebruik van alles slechts een beetje – te veel ingrediënten doen het rijstvel scheuren. Vouw de uiteinden van het rijstvel voorzichtig naar binnen, rol het vel dan op en snijd doormidden. Herhaal tot alle rijstvellen zijn gevuld. Klop voor de dipsaus de pindakaas, sojasaus, sesamolie en het limoensap met een vork door elkaar. Serveer de summer rolls met de dipsaus.