Opvolger Twan Huys

RTL-talkshow Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens gaat op RTL 4 een nieuw programma op de late avond presenteren. Hij wordt de opvolger van Twan Huys, wiens slecht bekeken RTL Late Night begin vorige maand van de televisie werd gehaald. Van Erven Dorens gaat de presentatie delen met meerdere mensen.

Hoe de nieuwe show gaat heten, en hoe hij eruit zal zien, zegt RTL niet. Ook wanneer het begint, is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat Van Erven Dorens door zal gaan met zijn huidige programma’s RTL Boulevard, Beau Five Days Inside en Het Rotterdam Project. Daarom wil hij de presentatie van de talkshow delen.

De ruimte op de late avond is vrij sinds het plotse einde van RTL Late Night op 4 maart. Twan Huys werd vorig jaar aangetrokken om die talkshow uit het slop te trekken, nadat de kijkcijfers onder Humberto Tan waren ingestort. Maar bij Huys werden ze nog lager. In 2017 presenteerde Van Erven Dorens al de zomereditie van de talkshow.

Van Erven Dorens (1970) werd bekend door RTL Boulevard (2001-2005), maar hij heeft daarna in vele geflopte programma’s gestaan, vooral bij SBS (2009-2015). Sinds The Amsterdam Project (2016), en de opvolgers hiervan, zit hij weer in de lift. De zelfbenoemde ‘kakker’ verblijft bij mensen die het minder goed getroffen hebben in het leven en probeert ze te ondersteunen.

In oktober werd Beau Five Days Inside bekroond met de Gouden Televizier-Ring. Ook kreeg hij de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator. In december werd hij uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar.