Verdachte van brand in garagebox meldt zich

Daarbij kwam een 49-jarige man om het leven die zou zijn vastgebonden en overgoten met benzine. Uit de verklaring voor zijn overlijden zou blijken dat het ging om een zakelijk geschil.

Brandweerlieden blussen de brand in de garagebox aan de Sparrenweg in Breda.
Brandweerlieden blussen de brand in de garagebox aan de Sparrenweg in Breda. Foto Perry Roovers/ANP

Een 51-jarige verdachte die betrokken zou zijn geweest bij de brand in een garagebox in Breda maandagavond, heeft zich gemeld bij de politie. Daarbij kwam een 49-jarige man om het leven. Volgens de politie gaat het om „een gerichte aanslag”.

De man werd vastgebonden, overgoten met benzine en vervolgens en in brand gestoken, zo vertelde de Bredanaar de politie voordat hij aan zijn verwondingen bezweek. De politie zei eerder al op zoek te zijn naar drie vermoedelijke daders. Een verdachte die na het incident in een grijze Volkswagen zou zijn weggereden, heeft zich inmiddels gemeld op het politiebureau inclusief de gezochte auto.

Uit de verklaring die het slachtoffer aflegde maakt de politie op dat het mogelijk gaat om een zakelijk geschil. Agenten kwamen maandagavond om 21.30 uur af op een melding van onder meer een brand aan de Sparrenweg in Breda. Toen hadden buren de man al zwaargewond onder de douche gezet. Vervolgens is het slachtoffer naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht, waar hij overleed.

‘Uit de hand gelopen ruzie’

Tegen Omroep Brabant zeiden buurtbewoners dat het gaat om een uit de hand gelopen ruzie tussen twee mannen die eerder op Facebook was uitgevochten.

Een rechercheteam heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de zaak en is op zoek naar de daders, schrijft de politie op Twitter. Agenten rukten in groten getale uit en droegen zware vesten „in verband met de aard van de melding”.