In beeld

In Noordwest-Engeland geloven ze nog steeds heilig in de Brexit

De Ierse Reuters-fotograaf Clodagh Kilcoyne trok in februari en maart door het gebied rondom Morecambe Bay, een baai in het noordwesten van Engeland. De omgeving is er moerasachtig, drassig, nat. Veel inwoners werken in de visserij. Tijdens zijn reis van Morecambe naar St. Agnes (in Cornwall) fotografeerde of sprak Kilcoyne met zo'n vijftig Britten. De overgrote meerderheid heeft in 2016 voor de Brexit gestemd en blijft bij die keuze.
Kokkelvisser Tony McClure (39), op de foto aan het werk in de zandbanken bij Flookburgh aan Morecambe Bay, stemde voor de Brexit. "Ik maak me zorgen over de export van kokkels en mosselen", zegt hij.
Foto Clodagh Kilcoyne / Reuters
Ron Weatherall drinkt een kopje thee op het bankje voor zijn huis. De 67-jarige stemde vóór de Brexit. "Ik denk dat het belangrijkste is dat we ons lot meer in eigen hand krijgen. Dat principe was de reden voor mijn stem. Ik vind ook dat we te veel betaalden voor wat we terugkregen", zegt hij over die keus.
Foto Clodagh Kilcoyne / Reuters
Dylan Locker (10) en zijn vader Danny zijn grote fans van hun plaatselijke voetbalclub, Whitby Town F.C. Ze poseren voor de foto tijdens de wedstrijd tussen Whitby Town en Basford United.
Foto Clodagh Kilcoyne / Reuters
Tony Brown wil ook dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt. "Ze blokkeren alles wat wij willen", zegt hij in The Devonshire pub in Barrow-in-Furness, waar hij een biertje aan het drinken is.
Foto Clodagh Kilcoyne / Reuters
De lichtreclame voor een bowlinghal, onderdeel van een amusementshal, in de plaats Skegness.
Foto Clodagh Kilcoyne / Reuters
De gepensioneerde visserij-inspecteur Andy Clarke, die met zijn vrienden in de pub zit in Overton, kan zijn argumenten voor de Brexit makkelijk opnoemen. "Mijn grootste probleem met de EU is het visserij- en landbouwbeleid. Ik denk dat die regels veel schade aan het milieu hebben toegebracht. Dode vissen terug in zee gooien, dat was altijd al een belachelijk idee. We hadden al direct na het referendum de EU moeten verlaten, achttien maanden geleden. We krijgen nu de controle terug en kunnen zelf beleid bepalen."
Foto Clodagh Kilcoyne / Reuters
Vissersbootjes liggen aangemeerd in de haven van Whitby, in maart 2019.
Foto Clodagh Kilcoyne / Reuters
Derek Brown is mede-eigenaar van Fortune's Kippers en vertegenwoordigt de vijfde generatie binnen dit familiebedrijf. In de rookruimte hangen de gezouten en gedroogde haringen - het bedrijf is al sinds 1872 gevestigd in hetzelfde gebouw in Whitby. Geen van de vissen die Brown verwerkt, zijn lokaal gevangen. De laatste dertig jaar worden de soorten gevangen en geïmporteerd vanuit Noorwegen en IJsland. Brown (60) stemde voor de Brexit.
Foto Clodagh Kilcoyne / Reuters
Visser Margaret Owen (66) is het eens met de uittreding. "We moeten op eigen benen staan, we zijn toch een capabel land", zegt ze daarover. "De mensen die we vertrouwden, op wie we gestemd hebben en van wie we dachten dat ze onze hoop en dromen zouden kunnen realiseren, hebben het hele land in de steek gelaten." Op de foto neemt Owen haar visnetten in bij het kleine dorpje Sunderland Point aan het zandbanken-gebied van Morecambe Bay.
Foto Clodagh Kilcoyne / Reuters