Filmoverzicht: waterballet als tweede kans, met Peter Jackson digitaal terug naar WOI

Recensies Naar de film deze week? De komedie ‘Le Grand Bain’ raakt een gevoelige snaar in Frankrijk. Peter Jackson voorzag in ‘They Shall Not Grow Old’ beelden uit de Eerste Wereldoorlog van kleur en geluid. Met discutabele, maar adembenemende resultaten.

 • ●●●●

  Le grand bain: Komedie

  De Franse hitkomedie ‘Le grand bain’ gaat over sneue mannen die samen schoonzwemmen. De film is niet perfect, wel hartverwarmend. Lees de recensie: Schoonzwemmen biedt mannen een tweede kans

  Regie: Gilles Lellouche. Met: Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde, Jean-Hugues Anglade. In: 39 bioscopen

 • ●●●●

  The White Crow: Drama

  In ‘The White Crow’ schetst Ralph Fiennes een overtuigend, complex beeld van de geniale jonge balletdanser Rudolf Noerejev, kort voor hij overliep naar het Westen. Lees de recensie: ‘The White Crow’ toont het kille genie van Rudolf Noerejev

  Regie: Ralph Fiennes. Met: Oleg Ivenko, Adèle Exarchopoulos, Sergej Polunin. In: 30 bioscopen.

 • ●●●●●

  Missing Link: Animatie

  Studio Laika onderscheidt zich met ‘Missing Link’ opnieuw door de zorgvuldige animatie-stijl. Jammer dat het verhaal zo opzichtig ‘correct’ wil zijn. Lees de recensie: Fabelachtige details in amusante animatiefilm ‘Missing Link’

  Regie: Chris Butler. In: 98 bioscopen (Nederlandse versie) en 1 bioscoop (originele versie).

 • ●●●●

  They Shall Not Grow Old : Documentaire

  Peter Jackson voorzag in They Shall Not Grow Old beelden uit de Eerste Wereldoorlog van kleur en geluid. Met discutabele, maar adembenemende resultaten. Lees de recensie: Met Peter Jackson digitaal terug naar de loopgraven van WOI

  Regie: Peter Jackson. In: 177 bioscopen.

 • ●●●●●

  Hellboy: Superheldenfilm

  Elf jaar na Guillermo del Toro’s ‘Hellboy II’ volgt nu een herstart van regisseur Neil Marshall, die veel minder goed uitpakt. Hellboy rookt geen sigaren meer en heeft hij geen sixpack bier onder handbereik. Lees de recensie: De humor is ver te zoeken in teleurstellend ‘Hellboy’

  Regie: Neil Marshall. Met: David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane, Alice Monaghan. In: 92 bioscopen.