Enschede

Gemeente akkoord met reddingsplan FC Twente

De gemeenteraad van Enschede heeft maandagavond ingestemd met het herstructureringsplan van FC Twente. De gemeente scheldt de voetbalclub uit de eerste divisie 5 miljoen euro kwijt, nog eens 9 miljoen euro wordt omgezet in een achtergestelde lening, waarover geen rente en aflossing hoeft te worden betaald.

Volgens RTV Oost ging de raad akkoord met 23 stemmen voor en 16 stemmen tegen. Voorwaarde voor de steun is dat de club op korte termijn het trainingscomplex in Hengelo verruilt voor een trainingslocatie in Enschede. Ook moet FC Twente kaarten beschikbaar stellen aan mensen met weinig geld.

Door de goedkeuring van het reddingsplan verbetert de vermogenspositie van FC Twente. De club heeft nog altijd zo’n 50 miljoen euro schuld.

De ‘Noabers’, een groep financiers uit de regio bestaande uit bedrijven en particulieren, steken volgens het reddingsplan 14 miljoen euro in de club in ruil voor aandelen. Het nieuwe financiële gebaar van de gemeente, dat al voor 25 miljoen euro krediet verleent aan de club, was voor de Noabers voorwaarde om in te stappen.

In geval van promotie kan de club rekenen op miljoenen aan extra tv-gelden en andere inkomsten. FC Twente gaat aan de leiding in de eerste divisie. (NRC)